Fødevaresporing og -sikkerhed

Fødevarer – en mediestjerne

Vores fødevarer får meget spalteplads i medierne. Faktisk taler vi ikke mere kun om vejret, men fødevarer spiller en stor rolle for individets måde at identificere sig selv på. Dette er ikke et helt nyt fænomen, men noget vi kommer til at se mere til i fremtiden. Markedets krav til sporbarhed, ernæringsmæssigt indhold samt oprindelse og ægthed på fødevarer, eksploderer i disse år.

Mange af disse trends og initiativer er skabt af forbrugerleddet og græsrodsbevægelser, hvilket er med til at sætte en hel sektors dagsorden fremadrettet. Vi handler lokalt, men indkøber globalt. Dette stiller krav til den infrastruktur og de systemer, der skal sikre forbruger og detailhandel mod forfalskede varer, som ydermere skal leve op til markedets lovgivningsmæssige og forbrugerrelaterede krav.

Den gode nyhed er, at vi ikke starter fra et nulpunkt. Derimod har fødevareproducenter, leverandører og detailhandlen årtiers tradition med at anvende systemer, der gør det muligt at tilgodese markedets voksende opmærksomhed på sporbarhed.

Kom og deltag på workshoppen, hvor det yderst aktuelle tema omhandlende fødevaresporbarhed og –sikkerhed, vil blive præsenteret og debatteret af en række spillere på markedet. Hør de inspirerende indslag og giv din stemme til kende i debatten. Der vil være mulighed for spørgsmål under workshoppen, men også lejlighed til uddybende snak efter workshoppen.

Workshoppen er delt i to dele – en del før frokost og en del efter frokost. Du kan klikke på nedenstående link for at læse mere om præsentationerne som afholdes i de to dele:

Program for workshop del 1

Program for workshop del 2